Jó helyek


Kistücsök étterem


A 7-es út melletti Kistücsök étterem az ország tíz legjobb étterme között szerepel. Az ételeiken és a boraikon keresztül szeretnék a régiót, a Balatont bemutatni. A balatonszemesi Kistücsök étterem az optimizmus mozgatórugója, hogy mára már nemcsak lángost, palacsintát és sült hekket lehet a Balaton körül találni, hanem a legkiválóbb vendéglőket is. Egy olyan hely, ahol a nívós borkultúra a magas színvonalú ételkultúrával karöltve csak arra vár, hogy a fürdőzés után az étel-ital finom tengerében is megmártózzunk. A falu központjában, a Postamúzeummal szemben Csapody Balázs - kit 2010-ben az év étterem tulajdonosának választottak - évek óta töretlen lelkesedéssel, magas színvonalon működteti vendéglőjét. Egyébként a hely már a múlt században is ugyanezt a szerepet töltötte be: itt váltottak lovat a postakocsik, közben utasaik, miután elverték az éhet, a szomjat, gyönyörködtek a balatoni táj szépségében.


www.kistucsok.hu


Rádpuszta - Gasztro élménybirtok


Rádpuszta – egy hely, ahol Rád vár minden élményekkel teli kikapcsolódás. A Balatonlelle-Rádpuszta Gasztro Élménybirtok egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. A hétköznapi pezsgő világból kicsit elmenekülve egy balatoni közelségű, a Rádi-tavakkal körül ölelt, igazi kincs várja a felfedezni vágyókat, ahol csalódásmentesen nyújtunk élvezetes élmény-szolgáltatásokat és tradiciót a betérő, megszálló és visszatérő vendégeinknek!


www.radpuszta.hu


Majthényi Présház-borozó


A présházat, a pincét és a kishegyi kápolnát 1784-ben, villáműző Szt. Donát tiszteletére építette a Majthényi család. A pincékben barrique-hordókban érlelik a Konyári család vörös borait. A borozó teraszáról a déli part legszebb panorámája tárul elénk Keszthelytől egészen Balatonfüredig.


www.majthenyipreshaz.eu


Konyári Pincészet


"A Konyári Pincészet a Dél-Balaton talán legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáros területen gazdálkodunk, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmazunk. a Balatonlellétől délre található dombok (név szerint: Kishegy, Öreghegy- vagy Szárhegy, Bánomhegy, Jánoshegy, Sinai-hegy) láncolatának legszebb fekvésű dűlőit forgatjuk újra művelés alá. Ezek a területek mind kivételes adottságú termőhelyek, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon. A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnénk létrehozni." - Konyári Pincészet


www.konyari.hu


Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház


www.szemesimuvhaz.hu


Élményfürdő, strandok


A balatonszemesi gyermek-barát élményfürdő melegített vízzel, különleges szórakozási lehetőségekkel, gyermek medencével június elejétől szeptemberig várja a kicsiket és nagyokat.

Az alábbi oldalra kattintva megtekinthetők Balatonszemes 'nevezetes' szabadstrandjai is.


www.szemesertkht.hu


Szinbád Wellness Hotel - Családi és konferenciaszálloda


A Szindbád Wellnes Hotel egy igazi családbarát szálloda , mely az árnyas fák ölelésében igazi paradicsom a felhőtlen kikapcsolódást, nyugalmat és felfrissülést keresők számára. Nyáron hamisítatlan balatoni hangulat, télen ellazulást és feltöltődést biztosító wellness részleg várja a vendégeket. Mindemellett a hotel – évszaktól függetlenül – kiváló helyszínéül szolgál konferenciák, céges találkozók és bulik, csapatépítő tréningek vagy akár baráti összejövetelek lebonyolítására.


www.szinbadhotel.hu


Ajánljuk még


  • Bárka büfé és halsütő
  • Nessie étterem, szórakozóhely
  • Hal-álom halsütő-söröző-borozó
  • Zamat fagyizó
  • GELY'S GRILL hurkászda
  • Mary Lou Pizzéria
  • Thomas Pub
  • Árpás pékség
  • Malom piac
  • Kertmozi


Távolságok


Strand: 20m
Bisztró: 500m
Élményfürdő: 500m
Legközelebbi bolt: 600m
Hajóállomás: 600m
Halsütő: 600m
Központ, vasútállomás: 1000m
Étterem: 1500m

Szemes Apartman


Balatonszemes
Fráter Lóránd u. 13.


Információinfo@szemesapartman.hu

Foglalásfoglalas@szemesapartman.hu

Kapcsolattartók

 (9:00 - 19:00)


Nagy Éva
 Tel.: +36 30 904 4771

Bréda Gyula
 Tel.: +36 30 971 4882

Csomagajánlatok


Hamarosan...